Blog Hits

August 11, 2016

Dialah Di Hati by Siti Nurhaliza (Syafiqa Sing)

Assalamualaikum :)

Siapa minat kat Dato' Siti macam saya? Angkat tangan sikit! Heee. Pada satu petang haritu, saya habis kerja awal sejam sebab ladyboss suruh hantar parcel ke poslaju. Jalan dah mula jem dalam Bangi. Sementara tunggu traffic light yang banyak di segenap pelusuk Bangi, mulalah mood nak nyanyi tu datang. Siap record!


Terimalah lagu sumbangan saya untuk hari ini. Dialah Di Hati by Siti Nurhaliza berlatarbelakangkan bunyi signal kereta. Hihihi.

Here's the lyrics.

LIRIK DIALAH DI HATI BY SITI NURHALIZA

Bisikan sang bayu
membawa perkhabaran
Dongengan yang sama
dicadang berulang
Mengapakah diri dijadikan sasaran
Sekilas pandangan pelbagai andaian
Sungguh terkilan
Seumpama naskah yang terbuka
Sesungguhnya tiada rahsia
Bacalah kenalilah
Dengan bijaksana
Siapa aku yang sebenar
(Chorus)
Kendati selautan segunung
permata di kanan dan kiri
Selagi jantung ku berdegup hingga
tiba saat terhenti
Dialah di hati
Mengapakah diri dijadikan sasaran
Sekilas pandangan pelbagai andaian
Sungguh terkilan
Seumpama naskah yang tebuka
Sesungguhnya tiada rahsia
Bacalah kenalilah
Dengan bijaksana
Siapa aku yang sebenar
Kendati selautan segunung
permata di kanan dan kiri
Selagi jantungku berdegup hingga
tiba saat terhenti
Dialah di hati
(*)
Tiada pilihan kedua
Pertama hingga akhir usia
Hanya Dia
(Ulang * 2x)
Tiada rahsia lagi
Usah bertanya berkeka teki
Cinta yang abadi cintaku
yang suci di hati
Ulang # 2x
Kendati selautan segunung
permata dikanan dan kiri
Selagi jantungku berdegup hingga
tiba saat terhenti
Dialah di hati…
Kendati selautan segunung
permata di kanan dan kiri ku….ooo
Tiada pilihan kedua
Pertama hingga akhir usia
Hanya Dia
Lagu: Aidit Alfian
Lirik: Habsah Hassan
Till then,
Wassalam


Followers