Blog Hits

July 1, 2017

Sorry, sis tak jual insurans

Assalamualaikum :)

Today, I, will remind you repeatedly, bahawasanya sis tak jual insurans. Sis tak jual. Saya tak jual. Seriously, I am not.

Did you know the differences between Takaful and Insurans? Did you know? Takaful is syariah compliance whereas insurance is not. Selebihnya, google dan bacalah perbezaan antara Takaful dan Insurans.

Sorry, I memang tak jual takaful. I tak jual ok. I tak jual. Did you know that Takaful is one of your way to protect your income?

Did you know that? Did you know?

Did you know that Takaful is one of your way to selamatkan duit saving yang you simpan bertahun tahun daripada digunakan untuk bil hospital you? Did you know that? Did you know?

Did you know that Takaful is one of your way to help your family to pay your debts bila you dah meninggal nanti? Did you know that? Did you know?

Did you know?

So why on earth did you say that I jual insurans/takaful ni?

Yes, I am an agent. And it is my job to make sure you guys know that Takaful is really helpful. It is good for me and it is good for you too. And for your information, I have my Takaful protection since 2014. Masa tu umur baru 23, apa la yang aku tau pasal takaful ni. Aku iyakan je lah bila kakak nak sign up kan.

But then, I realize that Takaful is really helpful bila kita dalam kesusahan especially bila kita menghidap penyakit kritikal. Masa tu yang aku tahu, Takaful ni yang akan bantu masa kita sakit. Tu je yang aku tau pasal Takaful masa tu. Aku tahu benda ni penting, so that aku tak pernah miss menyimpan dalam tabung takaful setiap bulan walaupun gaji aku ciput anak. Aku tak anggap Takaful ni satu beban bagi aku tapi satu kepentingan.

Tapi, bila aku dah jadi ejen Takaful, aku mula belajar ada banyak lagi kebaikan Takaful yang boleh bantu aku bukan sahaja masa sakit tapi after aku mati.

So, wajib bagi aku untuk sebarkan kebaikan Takaful ni pada semua. Rugi sangat kalau tak tahu lebih awal. Rugi. Rugi teruk.

So nak ulang balik, sorry, sis tak jual takaful. Takaful bukan untuk dibeli dan diminati. Takaful is for your protection especially you yang banyak hutang tu. Hutang guys hutang. Kalau mati meninggalkan hutang apa jadi? Google la tanya ostat google.

Perjuangan aku ialah aku nak orang muda tahu lebih awal. So, be grateful bila aku remind. Sebab aku sayang korang. Ehehehe.

"Sebagai manusia, aku sayang padamu"  - Laksamana Sunan

Nah hashtag bebanyak

#sistakjualinsurans
#sissharebendabagus
#sisnaksemuaprotected
#sisnakorangmudatahu
#janganlambattahu
#sistaknaktengokkorangmemintaminta
#donedakwah
#akubukanustazah

Till then,
Syafiqa Hatta
Prudential BSN Takaful
0148429745

No comments:

Followers